1

Bambi krijgt de kogel van Amsterdamse PvdA

Ruim 1200 herten zorgen voor overlast #damherten

Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland De PvdA in Amsterdam stemt waarschijnlijk vanavond in met het besluit om damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen af te schieten. De herten zorgen voor veel overlast bij automobilisten en tuinders. Eerder was de PvdA-fractie tegen het besluit. Dit veranderde toen bleek dat het Amsterdamse college van Burgemeester en Wethouders voorstander van het voorstel was.

Het nieuwe standpunt van de PvdA is opmerkelijk. De partij was tot een maand geleden telkens tegen het voorstel. Nu ook de PvdA voor het besluit lijkt te zijn, is een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad voor de jacht op de damherten. Vanavond stemt de gemeenteraad over het voorstel van het college van B&W.

De herten veroorzaken veel overlast voor automobilisten en tuinders

Overlast

De ruim 1200 herten zorgen voor veel problemen in de omliggende gemeentes. Bloemendaal, Overveen en Zandvoort pleiten al jaren voor oplossingen. Eerder werden op kosten van Amsterdam hekken geplaatst om de herten binnen de grenzen van natuurpark Amsterdamse Waterleidingduinen te houden. De maatregelen hadden echter onvoldoende resultaat.

Eerder werd er ook al geprotesteerd tegen de afschieten van de damherten.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juni 2011 - 106

Dit past bij 'Bambi krijgt de kogel van Amsterdamse PvdA'