1

Nederlander wint BP Portrait Awards

#WimHeldens wint prijs voor hedendaags portret

Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2011 Cultuur De Nederlandse kunstenaar Wim Heldens is de winnaar van de BP Portrait Awards 2011. Heldens won de kunstprijs met het portret Distracted.

Vijfentwintigduizend pond en een opdracht voor de National Portrait Gallery sleepte Wim Heldens dinsdagavond binnen. De Nederlandse kunstenaar won de BP Portrait Awards 2011 voor het beste hedendaagse portret. De prijs is toonaangevend op het gebied van portretkunst. Het winnende werk van Wim Heldens is een portret van Jeroen, een jongen voor wie hij als een vaderfiguur is. In opdracht van de National Portrait Gallery mag Heldens nu een bekend Engels persoon portretteerde.

Wim Heldens

In Nederland is de autodidact Wim Heldens niet zo bekend. Toch was zijn werk al te zien in verschillende exposities in Europa. In Engeland en de VS gaan zijn werken voor tienduizenden euro's over de toonbank. Drie keer eerder al kreeg Heldens een nominatie voor de BP Portrait Awards.

BP Portrait Awards

Ieder jaar gaat de BP Portrait Award naar het beste hedendaagse portret. De genomineerde werken zijn te zien in een tentoonstelling in de National Portrait Gallery in Londen.

DagjeWeg.NL brengt regelmatig nieuws over kunst. Houd het in de gaten!

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 15 juni 2011 - 176

Dit past bij 'Nederlander wint BP Portrait Awards'