Hond bepaalt vakantieplannen baas

Een derde van de eigenaren blijft in eigen land vanwege huisdier

Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2011 Toerisme De meeste huisdiereigenaren laten hun vakantie afhangen van hun huisdier. Dat blijkt uit een onderzoek van online dierenwinkel JumboPet. Huisdieren gaan niet langer naar het pension. Bijna 80% van de eigenaren neemt tegenwoordig zijn trouwe makker mee op vakantie.

De hond of kat is onderdeel van het gezin, zo vinden de meeste eigenaren, en moet daarom mee. Maar omdat meerdere dagen in een auto of trein zitten niet ideaal is, zoeken de baasjes een vakantiebestemming dichter bij huis. Een derde van de eigenaren zoekt een bestemming op maximaal 300 kilometer afstand. Ruim 33% blijft in eigen land. Ook zijn de vakanties van korte duur, twee weken is voor bijna de helft van de eigenaren de limiet. En blijft de hond thuis, dan is driekwart van de baasjes binnen twee weken weer terug. Meestal verblijft het beestje dan bij familie of vrienden.

Tommy en Kitty niet langer naar pension

Diervriendelijke vakantie

De mensen die hun Tommy of Kitty meenemen, kiezen bewust voor een diervriendelijk vakantieoord. De camping blijft favoriet, omdat er voldoende keus is uit campings die huisdieren toestaan. Maar de laatste jaren zijn de diervriendelijke hotels ook in opkomst. Daarnaast is een vakantieoord vlakbij een strand of bos een must, zodat Tommy ook lekker kan uitwaaien.

Nog geen vakantieplannen gemaakt met je trouwe maatje? Hier vind je een aantal diervriendelijke campings.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 16 juni 2011 - 204

Dit past bij 'Hond bepaalt vakantieplannen baas'