1

De Parade barst los in Museumpark

Primeur voor #deParade in vernieuwd Museumpark

De Parade 2011 Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Na vier jaar genoegen te nemen met andere locaties, is de Parade vanavond weer op haar oude plek. Op het evenemententerrein van het vernieuwde Museumpark opent vanavond het rondreizend theaterfestival haar tournee.

Het is bijna zomer en het is weer tijd voor de Parade. Vrijdag 17 juni opent het rondreizende theaterfestival haar tournee in Rotterdam. Op de oude plek, namelijk in het vernieuwde Museumpark. Vandaag is het park na vier jaar weer open voor publiek.

De Parade

Met kunst, theater en muziek reist de Parade ieder jaar in de zomermaanden door vier steden. Vanavond start de tournee in Rotterdam, waarna het festival van Den Haag en Utrecht naar Amsterdam reist. Donderdag 16 juni was de try-out. Op het Rotterdamse Museumpark zijn van 16 tot en met 26 juni bijna dertig voorstellingen, tien kindervoorstellingen en meer dan twintig bands te bekijken. In de nieuwe theatertent, de Reizende Schouwburg, treden de Ashton Brothers en Ali B op. Ook danst Conny Janssen de voorstelling Zout/Compact. Ook terrassen, bars en restaurants reizen mee.

Museumpark

Het Museumpark in Rotterdam is een gebied omringd door zes musea. De afgelopen jaren nam de gemeente Rotterdam het gebied flink onder handen. Vanaf vandaag is het gebied weer open voor publiek. Het park is opnieuw verlicht en het evenemententerrein is opgeknapt. Het terrein is ingericht met de kleuren van de Europese vlaggen. Ook zijn er meer dan 200 Robinia's geplant, de Rotterdamse stamboom. Het park opent officieel in september dit jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 17 juni 2011 - 256