1

Geen natte voeten voor Hedwigepolder

Alternatief voor ontpoldering #hedwigepolder

Natuurparken Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2011 Natuur De Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen houdt de voeten droog. Staatssecretaris Bleker (Landbouw en Milieu), heeft een alternatief voor de ontpoldering.

Update 14:07 uur: Het kabinet stelt een besluit over de Hedwigepolder opnieuw uit. De verwachting was dat het besluit vandaag zou vallen. Staatssecretaris Hans Bleker laat zich in de media positief uit. "Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog mee bezig." De Vogelbescherming laat weten geen genoegen te nemen met de alternatieve plannen.

Nederland sprak zes jaar geleden met Vlaanderen af om de Westerschelde te verdiepen, zodat schepen de haven van Antwerpen beter kunnen bereiken. Om de natuurschade te compenseren, moest de Hertogin Hedwigepolder nieuwe natte natuur worden. In plaats hiervan wil Bleker een deel van de Schorer- en de Welzingepolder bij Rithem inzetten om de natuur meer ruimte geven. Dit maakt de Provinciale Zeeuwse Courant vrijdag bekend. Het kabinet neemt hier vrijdag een besluit over, aldus de krant.

Vogelbescherming

Vorige week stapte de Nederlandse Vogelbescherming naar de rechter. De organisatie is het wachten zat en wil dat de regering start met het ontpolderen van de Hedwigepolder. "Als dit kabinet niet het lef heeft om dit internationaal belangrijke natuurgebied te redden, doen wij het", zei directeur Fred Wouters. Toch lijkt de organisatie nu achter het net te vissen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 17 juni 2011 - 263

Dit past bij 'Geen natte voeten voor Hedwigepolder'

1 reactie