Te veel zwembaden in Groningen

Noordelijke provincie telt momenteel 48 #zwembaden

Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2011 Sport Groningen, Groningen Groningen is een waar zwemparadijs voor waterratten. De provincie telt maar liefst 48 zwembaden. Veel te veel, volgens Rob de Waard, directeur van het Huis voor de Sport. Hij pleit daarom voor een sanering en betere verspreiding van de baden over de provincie.

De meeste van de 48 baden draaien verlies. De zwembaden trekken te weinig bezoekers. Ook concurreren ze de badgasten bij elkaar weg omdat de baden te dicht op elkaar zitten, aldus De Waard. De directeur van het Huis voor de Sport adviseert de gemeenten dan ook om samen te werken bij de bouw van nieuwe zwembaden.

Meeste Groningse zwembaden draaien verlies

Slecht plan

Voorzitter Albert Bergman van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) is het niet eens met De Waard. Bergman vindt het een slecht plan voor de zwemsport in de provincie. Veel wedstrijdzwemmers stoppen, verwacht hij, wanneer er geen zwembad meer in de buurt is.

Of je alleen een baantje wil trekken of ontspannen in een bubbelbad, op DagjeWeg.NL staan meer dan 400 zwembaden. Voldoende keus voor elke soort waterrat.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 21 juni 2011 - 323

Dit past bij 'Te veel zwembaden in Groningen'