World Press Photo trekt 61.000 bezoekers

Oude Kerk Amsterdam |  
Nieuws door

Oude Kerk Amsterdam bomvol #worldpressphoto

21 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De World Press Photo in Amsterdam was dit jaar een echte publiekstrekker. In totaal brachten 61.000 mensen een bezoekje aan de tentoonstelling. Dat is ruim veertien procent meer dan vorig jaar.

Vorig jaar bezochten 53.000 mensen de tentoonstelling World Press Photo in Amsterdam. Dit jaar was dat veertien procent meer en reisden 61.000 bezoekers af naar Amsterdam. Van 22 april tot en met 19 juni was de tentoonstelling te zien in de Oude Kerk in Amsterdam. Hierna gaat de World Press Photo nog naar Eindhoven, Groningen, Naarden, Maastricht en Utrecht. Wereldwijd is de fototentoonstelling in meer dan honderd steden te zien.

Fotojournalisten

In de tentoonstelling zijn de winnende beelden te zien van de internationale World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten. Dit jaar won de Zuid-Afrikaanse fotograaf Jodi Bieber de prestigieuze prijs met een foto van een verminkt Afghaans meisje. Volgens de jury is de foto van de 18-jarige vrouw met een verminkt gezicht een iconisch beeld, dat veel zegt over de ellendige toestand waarin veel vrouwen leven. De vrouw is verminkt als straf voor het ontvluchten van het huis van haar man. Inmiddels heeft ze in de Verenigde Staten een plastische reconstructie ondergaan.

Sail Amsterdam

Er vielen ook Nederlandse fotografen in de prijzen. Joost van den Broek won in de categorie portretten met een foto van een Russische matroos tijdens Sail Amsterdam. Chris Keulen werd derde in de categorie sport met een foto van een wielerronde in Eritrea. Martin Roemers was de beste in de categorie dagelijks leven met zijn serie portetten van steden in derde-wereldlanden.

Hierna gaat de World Press Photo nog naar Eindhoven, Groningen en Naarden

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-21 15:48:33 - 146