Ov-staking binnenkort verboden?

Vervoersbedrijven zijn #staking openbaar vervoer zat

Stakingen Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Afgelopen maanden leek het wel alsof het openbaar vervoer in de grote steden meer staakte dan reed. De vervoersbedrijven hebben het gehad met de stakingen en stappen naar de rechter.

Afgelopen maanden lag het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een aantal dagen achter elkaar plat. Volgende week staan er weer drie stakingen gepland in de grote steden door het personeel en de vakbonden. De vervoersbedrijven hebben het helemaal gehad met de stakingen en stappen naar de rechter. "We staan achter de frustratie, maar niet achter het middel dat wordt gebruikt", zegt de Haagse vervoerder HTM.

Protest

De stakingen zijn een protest tegen de aangekondigde bezuinigingen op het stadsvervoer. Het kabinet wil 165 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden. De vervoersbedrijven zijn ook tegen de bezuinigingen, maar vinden de protestacties nu te groot worden.

Woensdag staakt het personeel alleen in de daluren en rijden er dan geen trams, bussen en metro's. In de ochtend- en avondspits rijdt het openbaar vervoer wel, maar worden kaartjes niet gecontroleerd en kun je dus gratis reizen.

"We staan achter de frustatie, maar niet achter het middel"
Het openbaar vervoer staakte afgelopen maanden een paar keer achter elkaar. De laatste keer was begin juni. Lees alles over de vorige stakingen in de grote steden.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 23 juni 2011 - 966

Dit past bij 'Ov-staking binnenkort verboden?'