Dode bij oldtimerrace Deventer

Bestuurder verliest macht over stuur #rally

Wat te doen in Deventer Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2011 Toerisme Deventer, Overijssel UPDATE: Bij een oldtimerrally in Deventer zijn zondagmiddag vijf mensen gewond geraakt omdat een bestuurder van een oldtimer de macht over het stuur verloor. Eén van de gewonden is maandagochtend overleden aan haar verwondingen. De vrouw was een van de organisatoren van de oldtimerrace.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur bij de finishlijn van de oldtimerrace: de Brouwers Boulevard Race. De oldtimer bleef op de baan, maar gleed op een aantal mensen van de organisatie in. Twee medewerkers zijn zwaargewond, twee anderen lichtgewond en iemand in het publiek is onwel geworden. De twee zwaargewonden zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De race werd direct afgelast. De wedstrijd met zestig oldtimers voerde onder meer door de historische binnenstad en langs de IJssel.

Burgemeester Heidema van Deventer roept mensen met beelden van het ongeluk op zich te melden bij de politie. De beelden kunnen helpen bij het onderzoek naar de toedracht. De auto was technisch in orde en de inzittenden waren ervaren coureurs.

Twee medewerkers zwaargewond na ongeluk
De oldtimerrally in Deventer doet denken aan het Koninginnedagdrama in 2009. Toen reed een bestuurder echter bewust in op de menigte. Lees alles over Koninginnedag 2009.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 27 juni 2011 - 4268