1

Uitje pelikaan van korte duur

Pelikaan ontsnapt uit #Artis

Dierentuinen Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Vanochtend ontsnapte rond negen uur een pelikaan uit dierentuin Artis. Zijn uitstapje naar Amsterdam was maar van korte duur. De politie ving de vogel ruim een uur later, nadat de pelikaan tegen een tramleiding botste.

Artis kortwiekt normaal de vleugels van de pelikanen, zodat ze niet kunnen wegvliegen. Maar omdat er nu jonge pelikanen geboren zijn, wil de dierentuin de rust niet verstoren. De ontsnapte pelikaan is naar een dierenarts gebracht voor onderzoek. De vogel zou in een lichte shock verkeren. Hoe het beestje precies ontsnapt is, weet de dierentuin niet.

Pelikaan verkeert in lichte shock
Pelikanen zijn echte Houdini's. Vorig jaar ontsnapten er drie pelikanen uit Safaripark Beekse Bergen. Eén van hen werd pas na vijf maanden teruggevonden. Ook een pelikaan uit Ouwehands Dierenpark uit Rhenen koos vorig jaar voor het luchtruim.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 30 juni 2011 - 380

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...