15 miljard euro voor een vakantie

Nederlanders betalen 15 miljard euro voor vakanties #CBS

LuxeVakantiehuizen.nl Nieuws door

archief oud artikel 4 juli 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vandaag begint voor veel mensen de zomervakantie. Gezellig met de sleurhut een paar weken naar de camping. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven Nederlanders gemiddeld 15 miljard euro uit aan ruim 36 miljoen vakanties.

Het afgelopen jaar hebben Nederlanders 15 miljard euro uitgegeven aan ruim 36 miljoen vakanties. Dat meldt het CBS. De economische crisis heeft geen invloed gehad op de hoeveelheid vakanties. "In de laatste twee jaar zijn de uitgaven aan binnenlandse en buitenlandse vakanties vrijwel gelijk gebleven", aldus het CBS. Het afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen één of meer keer op vakantie.

Frankrijk

In Nederland zijn de Noordzeebadplaatsen het populairste voor een binnenlandse vakantie. ''De Noordzeebadplaatsen prijken met 13 procent van alle lange binnenlandse vakanties al jaren op de eerste plaats als vakantiebestemming'', vindt het CBS. Bij lange vakanties in het buitenland is Frankrijk nog steeds favoriet. Duitsland staat op de tweede plaats.

Het afgelopen jaar gingen acht op de tien mensen één of meer keer op vakantie
Nog geen vakantiebestemming gevonden? Neem eens een kijkje op de website LuxeVakantiehuizen.nl en vindt het vakantiehuis van je dromen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 4 juli 2011 - 90