Rode pandatweeling geboren in Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland | Nieuws door

Met moeder en beide jongen gaat alles goed #frieslandzoo

8 juli 2011 Natuur Leeuwarden, Friesland Het is feest in Aqua Zoo Friesland. Deze week is er bij de rode panda's een tweeling geboren. Met moeder en beide jongen gaat het goed.

Veel pasgeboren rode panda's sterven

De geboorte brengt veel blijdschap bij Aqua Zoo Friesland, want het is de tweede keer in de geschiedenis van het dierenpark dat er een rode panda geboren wordt. En deze keer niet één, maar twee!

Overgevoelig

Wie de pasgeboren panda's wil zien, moet nog even wachten. Rode panda's zijn erg gevoelig voor wisselende weersomstandigheden en invloeden van buitenaf. Veel rode pandababy's sterven daardoor als nog. De moeder en jongen worden daarom met rust gelaten en de eerste gezondheidscheck is pas over een aantal weken. Pas daarna is de tweeling te bezichtigen.

Bedreigde diersoort

Aqua Zoo Friesland is erg blij met de geboorte en hoopt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het fokprogramma van de rode panda. De rode panda is een bedreigde diersoort en met het speciale fokprogramma proberen Europese dierentuinen een gezonde populatie rode panda's te behouden. Rode panda's, ook wel kleine panda of katbeer genoemd, zijn schemer- en nachtdieren die voorkomen in de bossen van het Himalayagebergte.

Er heerst een ware babyboom in de Nederlandse dierentuinen. Gisteren werden er flamingo's geboren in Emmen, in Tilburg zag een tweekoppige slang het licht en in de Apenheul aten ze ook beschuit met muisjes bij de gorilla's.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-08 15:38:14 - 313