1

Helft cultuurbezuinigingen komt uit Amsterdam

Ongeveer 70 miljoen euro minder voor culturele sector #Amsterdam

Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Volgens de Amsterdamse Kunstraad ontrekt het kabinet meer dan de helft van al haar culturele bezuinigingen uit Amsterdam. Van de ruim 125 miljoen euro die het kabinet bezuinigt op kunstsubsidies, komt zo'n 70 miljoen uit de culturele sector van de Nederlandse hoofdstad.

De Tweede Kamer stemde vorige week in met het plan van staatssecretaris Zijlstra om minder kunstinstellingen subsidie te geven. In Amsterdam verstrekt het Rijk nu nog voor bijna 175 miljoen aan subsidies. De Kunstraad heeft op basis van de plannen van Zijlstra ingeschat welke Amsterdamse instellingen vanaf 2013 geen subsidie meer krijgen. Dit meldt het NRC vandaag.

Ook de gemeente Amsterdam bezuinigt op cultuur in haar eigen stad

Gemeente

Boven op de bezuinigingen van het Rijk komen nog andere bezuinigingen. De gemeente Amsterdam bezuinigt bijna tien miljoen euro op cultuur. In totaal schat de Kunstraad dat Amsterdam vanaf 2013 voor ruim 100 miljoen aan subsidies zal krijgen. Tot nu toe krijgt de stad per jaar 175 miljoen aan subsidies voor de culturele sector.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 8 juli 2011 - 236