1

Geen NHM, wel ruim 15 miljoen euro kosten

Falend #NHM kost overheid miljoenen

Openluchtmuseum krijgt subsidie NHM Nieuws door

archief oud artikel 11 juli 2011 Cultuur Arnhem, Gelderland Het project voor de komst van het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft maar liefst 15 miljoen euro overheidsgeld gekost. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS.

De NOS verzamelde cijfers uit jaarrekeningen en activiteitenverslagen en kwam op een totaalbedrag van 15.298.447 euro uit.

OCW

Grootste geldschieter is het ministerie van OCW met bijna 14.5 miljoen euro, maar ook de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Arnhem en het Openluchtmuseum hebben het project gesubsidieerd.

Het geld is niet alleen geïnvesteerd in de komst van het NHM, maar ook in tv-programma's, de week van de geschiedenis, het project ''X was hier', een website en een digitaal netwerk voor musea.

Openluchtmuseum

Op 31 december 2011 wordt het NHM definitief ontbonden. Het Nederlands Openluchtmuseum krijgt vanaf 2012 2 miljoen euro subsidie per jaar om een aantal taken van het NHM over te nemen. 1 februari volgend jaar moet er een plan zijn voor drie nieuwe taken: geschiedenis-educatie, een presentatie van de canon van de Nederlandse geschiedenis en het opzetten van een kennisinstituut van de vaderlandse geschiedenis.

Lees al het nieuws over het Nationaal Historisch Museum. Van de twijfelachtige opkomst tot de uiteindelijke neergang.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 11 juli 2011 - 157