Opgezette giraffe gaat op reis

Museum Naturalis Nationaal Natuurhistorisch Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Grote verhuizing van opgezette dieren naar #Naturalis

12 juli 2011 Natuur Leiden, Zuid-Holland Al bijna 65 jaar lagen de bruine beer, de giraffe en de orang-oetan verborgen voor publiek. Vandaag verhuizen de opgezette dieren van het Zoologisch Museum in Amsterdam naar Naturalis. De giraffe staat nog wat te wachten, vanwege zijn lengte van vier meter wordt het een moeilijke verhuizing.

Op zijn kop zal de giraffe vandaag het Zoologisch Museum in Amsterdam verlaten. Op zijn kant reist hij verder in een vrachtwagen naar Leiden. Hier maakt het opgezette dier binnenkort deel uit van de collectie van Naturalis. De natuurhistorische collecties van de universiteiten van Wageningen, Leiden en Amsterdam komen dit jaar allemaal samen in het museum. Naturalis bezit dan zo'n 37 miljoen objecten, van gedroogde planten tot insecten en fossielen.

Tentoonstelling

De giraffe en de bruine beer die vandaag verhuizen naar Leiden, blijven daar waarschijnlijk niet lang. Zij krijgen een plekje in het Groote Museum in Artis. De giraffe is vermoedelijk één van de eerste vijf giraffen in de dierentuin. In 1856 was Artis de eerste dierentuin met giraffes. Ook de bruine beer kent een bijzondere geschiedenis. Het opgezette dier komt uit Rusland, geschonken tussen 1890 en 1914. Maar voordat ze terug gaan naar Amsterdam zijn de dieren te zien in de tentoonstelling Naturalia, van circusdier tot wetenschappelijk object in Naturalis.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-12 08:19:48 - 215