1

Amerikaanse mot gevonden in Wezep

Rupsen en cocons duiden op een populatie #naturalis

Naturalis Nieuws door

archief oud artikel 14 juli 2011 Natuur Wezep, Gelderland Vorig jaar augustus vond een amateurvlinderaar een onbekende mot in zijn achtertuin in Wezep. Het insect werd voor onderzoek naar het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit, NCB Naturalis, gebracht. Nu blijkt het te gaan om een Noord-Amerikaanse mot.

De vlinder heeft de naam 'Ooglapmot' meegekregen. Deze kleine mot komt uit Noord-Amerika en doet zich te goed aan de Amerikaanse Eik. De rupsen eten van de groene bladeren van de eiksoort. In Amerika is de mot soms een plaag. Hele stukken groen bos veranderen in bruine, troosteloze bomen.

Ook rupsen en cocons gevonden van Ooglapmot

Populatie groeit

Het is niet bij deze ene mot gebleven. Ondertussen zijn er in Gelderland ook sporen van rupsen en cocons gevonden. Het lijkt er op dat Ooglapmot zich thuisvoelt in Nederland en snel voortplant. Maar het is afwachten of de mot voor net zoveel overlast gaat zorgen als in Amerika.

In het museum van NCB Naturalis valt veel te zien. Van de kleinste vlinders tot en met enorme dinosaurusskeletten. Leuk voor een leerzaam dagje weg op een regenachtige dag.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juli 2011 - 99

Dit past bij 'Amerikaanse mot gevonden in Wezep'