Schilder Lucian Freud (88) overleden

Britse kunstschilder werd vooral beroemd door naaktschilderijen #freud

Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2011 Cultuur De Britse kunstschilder Lucian Freud is deze week overleden in zijn huis in Londen. Freud werd 88 jaar oud.

Lucian Freud, kleinzoon van psychiater Sigmund Freud, woont en werkt sinds de oorlog in Engeland. Freud is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van naakte mensen. In 2008 hield het Gemeentemuseum in Den Haag nog de tentoonstelling 'De naakte waarheid', waarin een overzicht van Freuds werk te zien was.

De schilderijen van Freud waren tijdens zijn leven al erg gewild. In 2008 werd er voor het schilderij 'Benefits Supervisor Sleeping', waarop een behoorlijk dikke vrouw erg oncharmant op een bank hangt, bijna 20 miljoen euro betaald. Nooit eerder werd er zoveel geld betaald voor een nog levende kunstenaar.

Lucian Freud werd geboren in Berlijn, maar toen de oorlog uitbrak, vluchtte het Joodse gezin naar Engeland. Daar kreeg hij - al tijdens de oorlog - de Britse nationaliteit. Hij studeerde aan een kunstacademie in Engeland en staat al jaren bekend als een van de grootste Britse kunstenaars van deze tijd.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-22 07:45:42 - 163

Dit past bij 'Schilder Lucian Freud (88) overleden'