Zeldzame geboorte neushoornvogels Avifauna

Vogelpark Avifauna |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Eerste geboorte neushoornvogel op Europese vasteland #Avifauna

25 juli 2011 Natuur Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Veilig ingemetseld in een boomstam verzorgt het vrouwtje haar drie jongen in Avifauna. In de dierentuin kwamen er drie neushoornvogels uit het ei: een primeur op het Europese vasteland. Nooit eerder kwam deze bedreigde soort hier ter wereld.

De Visayan Tarictic neushoornvogel leeft in het wild alleen op de Filipijnen. Het is één van meest bedreigde neushoornvogelsoorten. De wilde populatie wordt geschat op slechts 1000 vogels. De handel, de jacht en de ontbossing bedreigen de vogels in hun voortbestaan. In Europa is de vogel maar op twee plekken te zien: in Chester Zoo in Engeland en in Avifauna in Alphen aan de Rijn. Om een back-up voor de wilde populatie te creeëren slaan deze twee dierentuinen de handen ineen met de Filipijnse overheid. Met succes, want in Avifauna kwamen als gevolg van het kweekprogramma drie jongen ter wereld.

Neushoornvogel

Het vrouwtje zit stevig in een boomstam gemetseld met haar jongen. In het wild gaat dit ook zo, om de jongen te beschermen tegen roofdieren. Over een maand verlaat het vrouwtje haar nest. Een maand later volgen de jongen, die dan meteen uitvliegen. Of het mannetjes of vrouwtjes zijn, dat is dan snel duidelijk. De mannetjes zijn namelijk wit van kleur en de vrouwtjes zwart.

In Vogelpark Avifauna leven hele bijzondere vogels. Leer alles over de vogelsoorten uit alle werelddelen!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-26 08:42:47 · Gepubliceerd: 2011-07-25 13:46:53 - 170