Romeins Museum opent haar deuren

Archeon | Nieuws door

Prinses Máxima opent Archeologiehuis Zuid-Holland #Archeon

28 juli 2011 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Stukken aardewerk, munten en Romeinse wapens. Dat alles en veel meer is vanaf 23 augustus te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland op het terrein van Archeon. Prinses Máxima opent de feestelijkheden.

Het museum is een reconstructie van een Romeinse herenboerderij

Het Archeologiehuis Zuid-Holland staat op het terrein van Archeon en is een reconstructie van een herenboerderij uit de Romeinse periode. In dit gebouw zitten het Romeins Museum Alphen aan den Rijn, het Provinciaal Archeologisch Centrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. In het huis zijn opgravingen te zien uit Zuid-Holland vanaf 8.000 voor Christus tot aan de 18e eeuw.

Romeins Museum

Het Romeins Museum bevindt zich op de benedenverdieping en showt de vondsten van de opgraving van een oud Romeins fort dat bij Alpen lag. De collectie toont onder meer aardewerk, munten, sieraden en delen van wapenuitrustingen. Op de bovenverdieping zijn de schatten te zien van opgravingen uit andere delen van Zuid-Holland.

Wil je eerder naar de Romeinen? Bezoek dan het Romeins Festival van Archeon dat plaats vindt van 1 tot en met 14 augustus.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-28 09:34:57 · Gepubliceerd: 2011-07-28 09:34:57 - 307