1

Romeins Museum opent haar deuren

Prinses Máxima opent Archeologiehuis Zuid-Holland #Archeon

Archeon Nieuws door

archief oud artikel 28 juli 2011 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Stukken aardewerk, munten en Romeinse wapens. Dat alles en veel meer is vanaf 23 augustus te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland op het terrein van Archeon. Prinses Máxima opent de feestelijkheden.

Het Archeologiehuis Zuid-Holland staat op het terrein van Archeon en is een reconstructie van een herenboerderij uit de Romeinse periode. In dit gebouw zitten het Romeins Museum Alphen aan den Rijn, het Provinciaal Archeologisch Centrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. In het huis zijn opgravingen te zien uit Zuid-Holland vanaf 8.000 voor Christus tot aan de 18e eeuw.

Het museum is een reconstructie van een Romeinse herenboerderij

Romeins Museum

Het Romeins Museum bevindt zich op de benedenverdieping en showt de vondsten van de opgraving van een oud Romeins fort dat bij Alpen lag. De collectie toont onder meer aardewerk, munten, sieraden en delen van wapenuitrustingen. Op de bovenverdieping zijn de schatten te zien van opgravingen uit andere delen van Zuid-Holland.

Wil je eerder naar de Romeinen? Bezoek dan het Romeins Festival van Archeon dat plaats vindt van 1 tot en met 14 augustus.

Laatst gewijzigd: 2011-07-28 09:34:57 · Gepubliceerd: 28 juli 2011 - 441

Dit past bij 'Romeins Museum opent haar deuren'

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!