Weekendje Brussel goedkoopste bestemming

Amsterdam en Brussel scoren goed op lijst Europese stedentrips #weekend

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Een lekker weekendje weg naar een Europese hoofdstad kan flinke, onverwachte kosten met zich meebrengen. Het ING Economisch Bureau is benieuwd naar de exacte totaalprijs van zo'n citytrip en voerde daarom onderzoek ‘Weekendje weg' uit. Daarin vergelijkt het team tien Europese steden met elkaar. Amsterdam en Brussel komen als goedkoopste bestemmingen naar voren.

Uit het onderzoek van de ING blijkt dat de gemiddelde prijs voor een weekendje weg uitkomt op €375,00 per persoon. Brussel is de goedkoopste reisbestemming voor ruim €200,00 per persoon. Dit komt door relatief goedkope overnachtingen en gunstige prijzen van het openbaar vervoer. De hoge benzineprijzen op dit moment maken het reizen met de trein voordeliger. Als de auto thuisblijft, scheelt dit ook weer hoge parkeerkosten in de stad.

Prijzig Amsterdam

Op de tweede plek staat onze eigen hoofdstad Amsterdam. Dit komt natuurlijk omdat de hoge reiskosten vrijwel wegvallen. Wanneer de overige prijzen met elkaar vergeleken worden, blijkt dat Amsterdam een stuk duurder is. Zo kost een overnachting in een 3-sterren hotel al snel ruim boven de €100,00 per nacht. Daarmee is de stad één van de duurste steden om een weekendje te overnachten.

Nederlanders reizen veel

Het onderzoek 'Weekendje weg' moet reizigers een beter idee geven van de kosten die zij kunnen verwachten wanneer ze een weekendje weggaan. Zeker 80% van de Nederlanders gaat op vakantie in binnen- en buitenland. In totaal maken zij bijna 4 miljoen korte tripjes van een paar dagen per jaar.

Eerlijk vergelijken

Alle steden zijn op dezelfde onderdelen vergeleken, zodat het onderzoek een eerlijk beeld geeft. Zo wordt er rekening gehouden met de prijs van eten en drinken, maar ook van vervoer, verblijf en zelfs de entreekaartjes voor twee grote attracties. Uiteraard hebben vraag, aanbod en economische ontwikkelingen grote invloed op de ranglijst. Over een paar maanden kan de uitslag er dus compleet anders uitzien. Vanaf nu zet het ING Economisch Bureau elk half jaar de totale kosten van een weekendtrip naar tien populaire Europese steden op een rij.

Hoge benzineprijzen maken reizen met de trein momenteel voordeliger

Laatst gewijzigd: 2013-10-22 11:24:46 · Gepubliceerd: 2011-07-29 15:20:26 - 198