Paleis scoort met populaire prinses

Tentoonstelling Prinses Máxima goed bezocht

Paleis Het Loo Nationaal Museum Nieuws door

archief oud artikel 4 augustus 2011 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Ze is al tijden het meest populaire lid van de koninklijke familie. Ook nu weer blijkt dat prinses Máxima geliefd is bij het publiek. De tentoonstelling Máxima, tien jaar in Nederland op Paleis Het Loo trekt veel bezoekers.

Al ruim 110.000 mensen vergaapten zich op Paleis Het Loo aan de bekende kleding van prinses Máxima. Ook foto's en filmbeelden brengen de geschiedenis van Máxima in Nederland weer tot leven. In tien jaar tijd veroverde de geliefde prinses een plaatsje in de harten van de Nederlanders. Dit jubileum samen met haar 40e verjaardag waren de aanleiding voor de tentoonstelling Máxima, tien jaar in Nederland. In al haar maatschappelijke functies is de prinses te ontmoeten in het paleis. Ook haar prachtige trouwjurk, ontworpen door Valentino, en het bekende 'postzakpakje' zijn te zien. Nog vier weken lang krijgen haar fans de kans om de tentoonstelling  te bekijken. Na 4 september is deze weer afgelopen.

Koninklijke uitjes

Fans van het koninklijk huis hebben in Nederland nog veel te zien. Bezoek bijvoorbeel de Grote Kerk in Den Haag, waar prins Constantijn met zijn Laurentien trouwde. Ook prinses Amalia werd hier gedoopt. Neem daarnaast ook eens een kijkje op Paleis Soestdijk, waar prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd woonden.

Laatst gewijzigd: 2011-08-04 13:17:59 · Gepubliceerd: 4 augustus 2011 - 285