Zeehondje zoekt zwembad

Zeehondencreche Lenie 't Hart |  deel via WhatsApp | Nieuws door

#Zeehondencrèche overstroomt met huilers

8 augustus 2011 Natuur Pieterburen, Groningen Honderden babyzeehondjes spoelen deze zomer hulpeloos aan en vinden een plekje bij zeehondencrèche Pieterburen. Dit jaar zijn het er zoveel, dat de crèche niet genoeg ruimte heeft om de zeehondjes te laten zwemmen. Daarom aan iedereen de vraag: kom een zwembadje brengen!

Vorig jaar kreeg de zeehondencrèche van Lenie 't Hart al een heleboel badkuipen om de verdwaalde zeehondjes op te vangen. Deze baden komen ook dit jaar weer uitstekend van pas. Deze zomer kwamen er al 215 huilers de crèche binnen. Deze kleine zeehondjes gedijen de eerste tijd prima in een badkuip, maar na verloop van tijd willen ze niets liever dan zwemmen. En daarvoor heeft de zeehondencrèche meer zwembaden nodig. Lenie 't Hart riep mensen daarom via Radio 538 op om zwembaden te doneren.

Zwembad voor een zeehond

Een zeehond heeft scherpe nagels dus een plastic zwembad is niet geschikt. De zeehondencrèche vraagt om stevige kunststof zwembaden van zo'n 2 x 3 tot 4 meter. Ligt er nog zo eentje in de tuin? Dan komen de medewerkers van de opvang het bad graag ophalen.

Huilers

Dit jaar komen er extreem veel huilers de zeehondencrèche binnen, twee keer zoveel als vorig jaar. Op dit moment is er een onderzoek gaande om de stijging te verklaren. Duidelijk is dat dit niet door een groei in de populatie komt. Ook in Duitsland spoelen er dit jaar veel meer huilers uit de Waddenzee aan.

Een dagje uit in de natuur en ook nog iets leren. DagjeWeg.NL verzamelde alle educatieve uitjes in de natuur.

Laatst gewijzigd: 2011-08-08 10:24:43 · Gepubliceerd: 2011-08-08 10:08:22 - 150