Pinksterfeesten Nistelrode

Op deze site vind u een routebeschrijving. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

10 mei 2005 Nistelrode, Noord-Brabant Van 14 tot en met 17 mei vindt er in Nistelrode het jaarlijkse Pinksterfestijn plaats. Het is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots Brabants regio-evenement. De combinatie braderie en kermis zorgen al jarenlang voor veel plezier voor jong en oud.

Eindeloos uitleven

Er is een afzonderlijk kinderpark voor de kleintjes ingericht. Vol met ballenbakken, klimtorens en springkussens. Er wordt geschminkt en er zijn verschillende artiesten die de kinderen vermaken. De papa’s en mama’s kunnen lekker naar de braderie, want er zijn genoeg mensen van de organisatie die een oogje in het zeil houden.

Heerlijk genieten

Ruim 30 jaar geleden werd de eerste braderie gehouden om de Nisseroise ondernemers te promoten. Nu is de braderie uitgegroeid tot één van de grotere braderieën in Brabant. Meer dan 100 kramen waar je werkelijk alles kan vinden; van kleding tot aardewerk en van sieraden tot kunst en kitsch. In de hoofdstraat is het heerlijk genieten; naast de braderie liggen diverse terrassen waar een lekker Brabants pilske gedronken kan worden. Daarnaast is er een grote kermis en zijn er verschillende straattheaters vertegenwoordigt.

Op zaterdag 14 mei wordt ’s avonds de jaarlijkse Pinksterloop gehouden. ’s Middags vanaf 14:00 uur is er kermis. Ter afsluiting van de dag zijn er ’s avonds verschillende bandjes op de diverse terrassen. Eerste Pinksterdag en tweede Pinksterdag (15 & 16 mei) begint om 10:00 uur de braderie, maar ook vele attracties zoals De Houthakkers on the road show en muziek van o.a. Rezult en Spider James. Verschillende demonstraties van dansgroepen beginnen om 10:30 uur en ’s avonds is er wederom live muziek op de terrassen. Op dinsdag 17 mei is de laatste dag aangebroken van het Pinksterfestijn: vanaf 15:00 uur kermis, ’s avonds live-muziek en rond 22:30 uur het afscheid: Grandioos vuurwerk!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-05-10 20:43:31 - 3311