1

Otter keert terug op Veluwe

Sporen otter gevonden op de #Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe Nieuws door

archief oud artikel 9 augustus 2011 Natuur Langzaam maar zeker wint de otter weer terrein in Nederland. In 1988 stierf het dier hier uit, door de slechte kwaliteit van het water. Nu is de otter ook weer terug in de Veluwse wateren. Bij Brummen en Voorst zijn sporen van het dier gevonden.

De otter kreeg het zwaar in de 20e eeuw, door de slechte waterkwaliteit in Nederland. Nu dit water steeds schoner wordt, wint ook de otter weer terrein. In Overijssel werden otters uitgezet, die zich nu verspreiden door de IJsselvallei. Waterschap Veluwe meldt nu voor het eerst sinds 1988 de aanwezigheid van otters in het gebied. Bij Brummen en Voorst trof het Waterschap uitwerpselen en sporen aan.

Leefomgeving

De waterschappen dragen de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het water. Om de omgeving voor de otter te veraangenamen nemen zij diverse maatregelen. Zo zijn er loopplanken in de duikers onder verkeerswegen, waar de otter veilig kan oversteken. En door niet alle begroeiing aan de oever weg te maaien heeft de otter genoeg beschutting.

Kom tot rust in de natuur en zoek een natuurpark op.

Laatst gewijzigd: 2011-08-09 07:54:57 · Gepubliceerd: 9 augustus 2011 - 312