Nieuw en oud samen bij Open Monumentendag

Open Monumentendag viert haar 25-jarig bestaan #openmonumentendag

Open Monumentendag Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2011 Cultuur Nog even en dan halen cultuurliefhebbers hun hart op tijdens de Open Monumentendag. Voor de 25e keer vieren de nationale monumenten feest op zaterdag 10 en zondag 11 september onder het thema 'Nieuw gebruik - Oud gebouw'. Wie niet kan wachten tot september kan alvast elk weekend gratis een kijkje nemen bij een monument tijdens de Nationale Monumenten Estafette.

Tijdens de Open Monumentendag zijn duizenden monumenten gratis toegankelijk voor het publiek. Doel van het evenement is om het bezoekers kennis te laten maken met de monumenten en zo een groter draagvlak voor de monumentenzorg te creëren.

Het thema dit jaar is 'Nieuw gebruik - Oud gebouw'

Nationale Monumenten Estafette

In aanloop naar de feestelijkheden zijn elk weekend tot aan 10 september een aantal monumenten alvast gratis te bezichtigen tijdens de Nationale Monumenten Estafette. Zo opent Jachthuis Sint Hubertus komende zaterdag haar deuren voor een gratis rondleiding. In de weekenden daarop zijn Stadspaleis Het Markiezenhof, Kasteel Nederhemert en het Groothandelsgebouw open. De estafette eindigt op 11 september in het Paleis op de Dam.

Benieuwd welke monumenten te bezichtigen zijn? Neem dan een kijkje op de website van Open Monumentendag.

Laatst gewijzigd: 2011-08-11 13:49:18 · Gepubliceerd: 2011-08-11 13:48:27 - 226