1

Busje komt niet zo

Ov in randstad vanaf 2013 fors duurder #ov

Stedentrips Nieuws door

archief oud artikel 16 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Veel toeristen pakken de bus tijdens een dagje weg. Vanaf 2013 wordt dat allemaal anders, want dan rijden er de helft minder bussen en wordt het openbaar vervoer in de grote steden alleen maar duurder.

Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt vanaf 2013 fors duurder. Kaartjes voor de bus, tram of de metro kosten dan zo'n veertien tot twintig procent meer. Ook verdwijnt waarschijnlijk de helft van alle buslijnen. In Rotterdam verdwijnen bijvoorbeeld 30 van de 45 buslijnen en worden ook sommige tramlijnen ingekort. Amsterdam moet 19 van de 44 buslijnen schrappen.

Bezuinigingen

Minister Schultz van Haegen wil 120 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de grote steden. Eerst wilde de minister het openbaar vervoer aanbesteden. Zo kunnen ook commerciële bedrijven meebieden. Maar dat levert niet genoeg geld op. Daarom is het schrappen van buslijnen en het duurder maken van kaartjes volgens de minister de enige oplossing.

Kaartjes voor het ov kosten dan zo'n veertien tot twintig procent meer
Ga nog snel een dagje weg met de bus nu het nog te betalen is. DagjeWeg.NL heeft leuke tips voor een stedentrip.

Laatst gewijzigd: 2011-08-16 14:29:38 · Gepubliceerd: 16 augustus 2011 - 116