1

Amsterdamse amfibiebus ready to go!

Eerste officiële (boot)tochtje voor Amsterdamse #amfibiebus

Rederij Lovers Nieuws door

archief oud artikel 17 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Eigenlijk zou de Amsterdamse amfibiebus afgelopen juli al het ruime sop kiezen. De bus nam toen wel een duik, maar maakt pas vandaag zijn eerste officiële (boot)tochtje.

Het wachten was nog op een vergunning van het ministerie van Infranstructuur en Milieu voor de Floating Dutchman. "Een werkgroep van het ministerie moest zich nog over een paar zaken buigen, maar door de vakantieperiode was het niet eerder mogelijk iedereen bij elkaar te krijgen", vertelt een woordvoerder van Rederij Lovers tegen De Telegraaf. Maar vanaf vandaag maakt de waterbus zijn eerste officiële (boot)tochtje.

Schiphol

De bus vaart elke dag van Schiphol naar Amsterdam. De bus gaat tijdens de tour bij science center NEMO het water in. Het onderste deel van de bus verandert dan in een scheepsromp. Hierdoor kan het voertuig zich met zo'n vijftien kilometer per uur over het water verplaatsen. Om 9:00 uur, 12:00 uur en 15:00 uur gaat de bus op pad. Als er tijd is maakt de bus af en toe ook nog een vierde trip.

Het onderste del van de bus verandert in een scheepsromp
Ook in Rotterdam vaart een amfibiebus: Splashtours. In zestig minuten zie je eerst tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas.

Laatst gewijzigd: 2011-08-17 07:46:09 · Gepubliceerd: 17 augustus 2011 - 208