1

Koningin bezoekt heropening Scheepvaartmuseum

Hoog bezoek voor #Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heropent zaterdagavond 1 oktober haar deuren. Na een verbouwing van vier jaar mag het museum direct hoog bezoek verwachten. Koningin Beatrix zal tijdens de officiële heropening namelijk optreden als eregast.

Koningin Beatrix is beschermvrouwe van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum. Zij zal aanwezig zijn bij de heropening van Het Scheepvaartmuseum en één van de tentoonstellingen bezoeken.

Renovatie

De renovatie van Het Scheepvaartmuseum duurde totaal vier jaar. In die tijd is er dan ook heel wat veranderd. De binnenplaats, Het Open Pleyn genoemd, heeft een glazen dak gekregen en de dertien gloednieuwe tentoonstellingen laten bezoekers op een interactieve manier ervaren welke invloed de zee heeft gehad op de Nederlandse cultuur.

Zondag 2 oktober opent Het Scheepvaartmuseum voor publiek. Gaat u erheen? Amsterdam heeft, naast Het Scheepvaartmuseum, nog veel meer te bieden. Combineer een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum daarom met andere uitstapjes in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-08-18 07:18:51 · Gepubliceerd: 18 augustus 2011 - 202