1

Rechter: vernietig auto Karst T.

Auto aanslag koninklijke familie moet weg #karst

Nederlands Politiemuseum Apeldoorn Nieuws door

archief oud artikel 20 augustus 2011 Cultuur Apeldoorn, Gelderland De auto waarmee Karst T. op Koninginnedag 2009 zes mensen doodreed gaat binnenkort de shredder in. Volgens de rechter is het niet nuttig het ding te bewaren, ook niet in de kelders van het Politiemuseum in Apeldoorn. De nabestaanden en slachtoffers hebben al genoeg geleden.

Twee Apeldoornse musea wilden het autowrak waarmee Karst T. de aanslag pleegde, bewaren. Het was niet de bedoeling het vervoermiddel nu te showen. Maar, een museum moet ook vastleggen en bewaren wat er gebeurt in de samenleving. En dan kan er, misschien, in de verre toekomst, een tentoonstelling rondom de aanslag komen. De oude Suzuki, gedeukt en total loss, kan daar dan enig cachet aan geven, en fungeren als publiekstrekker.

Nabestaanden hadden het moeilijk met het bewaren van de auto. Ze zijn daarom naar de rechtbank gestapt, die in hun voordeel heeft besloten. Volgens de rechtbank is het begrijpelijk dat de nabestaanden de auto uit beeld willen hebben.

Het is nog onduidelijk wanneer het voormalige vervoermiddel verdwijnen zal. Voorlopig blijft het verder wegroesten in de kelders van het (tijdelijk gesloten) Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn.

Auto moet versnipperaar in
"Het ene moment ben je vrolijk aan het hossen en een paar tellen later sta je als aan de grond genageld." In 2009 was DagjeWeg.NL-redacteur Johannes Baas getuige van de aanslag. Lees het verslag van de aanslag van Karst T. op de koninklijke familie.

Laatst gewijzigd: 2011-08-20 12:22:15 · Gepubliceerd: 20 augustus 2011 - 223