Eeuwig zomer met tropische cocktails in Nederland

Altijd zomer met een lekkere cocktail

Uitgaan Redactioneel door

6 september 2011 bijgewerkt: 28 december 2022 Trends Aadorp, Overijssel Winter, herfst of lente: houd dat zomerse vakantiesfeertje gewoon het hele jaar vast! Organiseer eens een lekkere cocktailavond. Shaken of stirred, zelfgemaakt of besteld, alles kan! De felle kleurtjes, de tropische namen en het parasolletje: met cocktails haal je gegarandeerd de zomer in huis. Proost!

Leuke cocktailbars

De ijskoude cocktailbar
Alles is gemaakt van ijs, de muren, de bar, de bankjes, de sculpturen en zelfs de glazen waar je uit drinkt. Icebar Xtracold in Amsterdam brengt de Noordpool naar Nederland. Doe gauw een dikke jas en een paar handschoenen aan en stap deze wondere ijswereld binnen. Drink twee Ice shooters op basis van vodka en sap of een Extra Cold biertje. Na deze koude experience word je weer warm met een tropische cocktail in de 'coole' lounge. Proost!

De studentikoze cocktailbar
Speciaal voor studenten gelden bij Cocktailbar Riva speciale prijzen. Tijdens een avondje uit in deze bar aan de Nijmeegse Waalkade kun je goedkoop genieten van de heerlijkste cocktails. Caipirinha's, Martini's, Mojito's of Cosmopolitans, er is voor iedereen wel wat lekkers! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Rivapolitan? Heerlijke Sky Vanilla, Grand marnier, cranberry juice, vanillesiroop en limoen. Shaken maar!

De mediterrane cocktailbar
In Barrio Habana waan je je in mediterrane sferen, door de prachtige inrichting, maar ook door de menukaart. Geniet van heerlijke tapas of plof neer op een fluwelen stoel en bestel een tropische cocktail. Vooral de Mojito en de Cuba Libre zijn zeker het proeven waard! Of het nou regent of dat de zon schijnt, in Barrio Habana ben je altijd een beetje op vakantie.

De luxe cocktailbar
Als je ook maar een beetje een bekende Nederlander bent, is Jimmy Woo in de avonuurtjes de place to be. Club Jimmy Woo staat bekend om haar luxueuze stijl. De glamoureuze uitstraling springt je direct in het oog. Alleen de beste DJ's mogen hier hun plaatjes draaien. De cocktails worden speciaal voor Jimmy Woo gemixt door The Fabulous Shaker Boys en maken een avond helemaal af. Volgens kenners een echte smaaksensatie.

Workshops

Een hele avond aan de cocktails in een bar is meestal niet zo goed voor je portemonnee. De oplossing: maak ze zelf! Verschillende cocktailbars organiseren leuke workshops, na één keer kun je thuis aan de slag met het maken van een cocktailworkshop. Met de juiste ingrediënten en recepten zet je in een handomdraai de meest verrukkelijke drankjes op tafel.

Blue Lagoon

Haal de zomer in huis met een Blue Lagoon. Deze cocktail is als een tropische lagune met de smaak van een frisse bries.

Wat heb je nodig

Blue curaçao (25 ml)
Spa citroen (10 cl)
Vodka (25 ml)
Crushed ijs

Aan de slag

Vul een longdrink glas voor ongeveer de helft met gemalen ijs. Schenk vervolgens de wodka en blue curacao in, en vul het glas aan met citroensap of Spa citroen. Versier de cocktail met een partje limoen en geniet van deze zomerse cocktail!

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 11:54:23 · Gepubliceerd: 2011-08-23 14:21:49 - 6737