1

Spannende geschiedenisles tijdens dagje weg

Leerzame uitstapjes voor nieuwe schoolperiode #educatie

Leerzame uitjes Redactioneel door

archief oud artikel 30 augustus 2011 Geschiedenis Tijd om weer de schoolbanken in te kruipen en te presteren. Ook tijdens een dagje weg valt er genoeg te leren en te ontdekken. Vind de leukste leerzame uitjes op DagjeWeg.NL!

Archeon

Alles over de Romeinen - Poorten, bruggen, tempels en kloosters. De 43 gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zo ontdek je hoe er in vroegere tijden geleefd werd. En nu eens niet met een saai geschiedenisboek. Ga zelf zwaardvechten of boogschieten of bekijk het dagelijkse gevecht tussen de gladiatoren. Het hele seizoen organiseert Archeon ook speciale evenementen, zoals: het Romeins festival, Ridders of Roofvogels.

Slot Loevestein

Alles over Hugo de Groot - Slot Loevestein kent een lange geschiedenis. Ridder Dirc Loef van Horne liet in 1361 het kasteel Slot Loevestein bouwen, daar waar de rivieren Maas en Waal samenkomen. Later werd het Slot een gevangenis. Eén van de beroemdste gevangenen is Hugo de Groot, die uiteindelijk wist te ontsnappen. De gidsen van Loevestein vertellen korte verhalen over het ontstaan van Loevestein, de Nederlandse opstand en natuurlijk Hugo de Groot.

Muiderslot

Alles over de Gouden Eeuw - Het prachtig middeleeuwse kasteel Muiderslot neemt iedereen mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Hier ontdek je door middel van gebruiksvoorwerpen en schilderijen de geschiedenis van het leven op het kasteel. Vooral de periode toen schrijver P.C. Hooft het kasteel bewoonde staat centraal. Volg de gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers waar hij vierhonderd jaar geleden leefde.

Museum TwentseWelle

Alles over het oude Twente - Tijdens een bezoekje aan Museum TwentseWelle ga je nog verder terug in de tijd. De geschiedenis van Twente begint al in de prehistorie toen daar nog wolharige mammoeten leefden. Maar er zijn nog veel meer opgezette dieren die je allemaal kunt bekijken. Ook is er een oud boerderijtje waar je naar binnen kunt en leer je in het museum hoe een stoommachine werkt.

Oude Ambachten en Speelgoed Museum

Alles over oude ambachten - Ook in Terschuur kun je terug in de tijd! In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum vind je 160 oude ambachten, zoals een kaasmaker, een leerlooier, een scharensliep en een zilversmid. Ook is in het museum een verzameling antiek speelgoed te zien. Meccano, Dinky Toys, oude kinderserviesjes, en nog veel meer. Voor de kleintjes is er een leuke speurtocht door het verleden.

Laatst gewijzigd: 2021-07-22 10:39:27 · Gepubliceerd: 30 augustus 2011 - 1855

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Weekend van verdedigingserfgoed Slot Loevestein


Eeuwenlang zorgden forten, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Dit weekend 20 en 21 april openen erfgoedlocaties hun deuren, waaronder Slot Loevestein. Museumgidsen vertellen...

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Binnen enkele weken te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!