Fietspassage Rijksmuseum toch dicht

Rijksmuseum Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Passage nog maar paar keer toegankelijk voor fietsers #RijksmuseumAmsterdam

31 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vanaf 2013 is de passage onder het Rijksmuseum van Amsterdam nog maar een paar keer per dag toegankelijk voor fietsers. Volgens directeur Wim Pijbes veroorzaken fietsers gevaarlijke situaties voor bezoekers van het museum.

"De passage is te mooi om dienst te doen als fietspad"

Pijbes wil het liefste dat het helemaal niet meer mogelijk is om onder het Rijksmuseum van Amsterdam door te fietsen. "De passage is te mooi om dienst te doen als fietspad." Vanaf 2013 heropent het Rijksmuseum weer in originele staat, de tunnel is dan nog maar een paar keer toegankelijk voor fietsers. Stadsdeel Zuid onderzoekt welke tijdstippen geschikt zijn om door de passage heen te fietsen. Voor brommers en scooters is het helemaal verboden om onder het museum door te rijden.

Verkeersdoorgang

De tunnel onder het Rijksmuseum van Amsterdam is al jaren een verkeersdoorgang voor fietsers, brommers en scooters. De tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het zuiden. De Fietsersbond wil wel dat er dan andere mogelijkheden komen om naar het centrum van Amsterdam te fietsen. "Bij sluiting van de fietstunnel moet er een andere veilige route zijn voor fietsers vanuit het centrum".

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-08-31 14:59:14 · Gepubliceerd: 2011-08-31 14:59:14 - 107