Grachtengordelmusea willen meer bezoekers

Musea in grachtengordel gaan samenwerken

Musea Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Zes Amsterdamse grachtenhuismusea gaan samenwerken om meer bezoekers te trekken. In 2013 bestaat de grachtengordel 400 jaar. Van de aandacht rond het jubileum willen de musea gezamenlijk profiteren.

De musea zijn: Het Grachtenhuis, Museum Willet Holthuysen, Museum Ons'Lieve Heer op Solder, het Bijbels Museum, Museum Van Loon en Museum Geelvinck.

"We moeten samenwerken als we een potentieel grote groep mensen willen bereiken", zegt Wite de Savornin Lohman van het Grachtenhuis in de Volkskrant. Het 400-jarig jubileum van de grachtengordel is volgens hem een ideaal moment om samen te werken. "De musea zijn een goed beginpunt om van daaruit naar buiten te gaan en de grachtengordel in het echt te ontdekken."

Door de krachten te bundelen hopen de musea hun bezoekersaantal te verdubbelen. De promotie wordt samen gedaan. De grachtenhuismusea willen ook combinatietickets uitgeven. Mogelijk doen er nog meer musea mee aan de samenwerking.

Laatst gewijzigd: 2011-09-05 08:34:56 · Gepubliceerd: 5 september 2011 - 104