Fotomuseum krijgt Donkere Kamer

185 jaar fotogeschiedenis in #Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum Nieuws door

archief oud artikel 5 september 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland In een pikdonkere kamer in het Fotomuseum in Rotterdam is binnenkort 185 jaar fotogeschiedenis te zien. Door papier in een ontwikkelbak te leggen komen de verhalen tot leven.

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam opent binnenkort De Donkere Kamer. Hier ontdek je de geschiedenis van fotografie op 250 vierkante meter. Het is voor het eerst in Nederland dat er een vaste tentoonstelling te zien is over de fotogeschiedenis. "Door een papier in een ontwikkelbak te leggen komen de verhalen tot leven", aldus het museum. "Circa vijftig ontwikkelbakken baden er in rood licht." Fotografen, vrienden en familie van fotografen en bekende Nederlanders vertellen hun kijk op fotografie.

Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis en Nederlandse geschiedenis in huis. Foto's van grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Aart Klein zitten in het archief.

"Circa vijftig ontwikkelbakken baden er in rood licht"
Vind nog veel meer musea in Rotterdam!

Laatst gewijzigd: 2011-09-05 13:47:49 · Gepubliceerd: 2011-09-05 13:45:14 - 111