Rotterdam

Dagje of weekendje Rotterdam - wat te doen?

Uitstapjes Rotterdam (53)

Museumwoning Jacob Catsstraat

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - De Museumwoning aan de Jacob Catsstraat in Rotterdam bestaat uit twee huizen. Een alkoofwoning uit de jaren '30 en een wederopbouwwoning uit de periode tussen 1950 en 1960. Treed binnen en verwonder je over de interieurs van toen.

open op woensdag

Schaakstukkenmuseum

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Bewonder de bijzondere schaakspellen van het Schaakstukkenmuseum. Van abstracte kunstwerken tot folklore: het museum heeft een uiteenlopende collectie.

elke dag geopend

Trammuseum Rotterdam

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - In het Rotterdamsch Trammuseum staan prachtige historische trams in de remise. Kopstuk is een oude paardentram uit 1880. Het museum heeft ook enkele oude bussen en metrostellen. Trams van lijn 10 zijn te huur voor een bruiloft of ander gezelschap.

geopend, soms geopend op zaterdag

Oudheidkamer Rozenburg

ROZENBURG, ZUID-HOLLAND - Proef de geschiedenis van het historische eiland de Rozenburg. Stap binnen in de oudheidkamer en kom alles te weten over het leven op de boerderij.

geopend, soms geopend op zaterdag

Nederlands Fotomuseum

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Het Nederlands Fotomuseum laat verschillende vormen van fotografie zien. Niet alleen in tentoonstellingen in het museum, maar ook in de bibliotheek en boekwinkel.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

Museum Rotterdam

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Meer dan honderdduizend voorwerpen zijn verzameld in Museum Rotterdam. Van japon tot beeldhouwwerk en bestek. Regelmatig zijn er interessante tentoonstellingen te zien.

's maandags gesloten

Van de redactie

UITagenda Rotterdam, vanaf 26 september 2018