Groene Hart visitekaartje van Nederland?

Stichting Groene Hart pleit voor internationale betekenis

Het Groene Hart Nieuws door

archief oud artikel 13 september 2011 Natuur Het Groene Hart is hét visitekaartje van Nederland en verdient daarmee een plaatsje op de Europese landkaart. Dat vinden een kleine veertig milieuorganisaties met samen ruim één miljoen leden.

Het kabinet wil het Groene Hart schrappen als nationaal landschap, maar de veertig organisaties, die samen Stichting Groene Hart vormen, zijn het hier niet mee eens. Sterker nog, zij vinden dat het natuurgebied internationale allure heeft.

"Groene Hart hét zichtbare visitekaartje van Nederland"

Visitekaartje

"Het is hét zichtbare visitekaartje van Nederland voor de miljoenen toeristen die in ons land met vliegtuig of auto arriveren," aldus de stichting in een brief aan minister Schultz van Haegen (Infrastuctuur en Milieu). Bovendien liggen belangrijke UNESCO-werelderfgoederen zoals de Waterlinie en de molens van Kinderdijk in het gebied. Ook is het Groene Hart belangrijk voor het welzijn van zes miljoen randstedelingen en overstijgt het landschap de provinciegrenzen. Daarmee verdient dit natuurlandschap een plekje op de Europese landkaart, vindt de stichting.

Laatst gewijzigd: 2011-09-14 08:30:58 · Gepubliceerd: 2011-09-13 16:19:16 - 115