1

Parachutesprong boven Bossche Sint Jan

Militairen maken paradropping in Den Bosch

Nieuw Airborne Museum: leuk of niet? Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2011 Geschiedenis Den Bosch, Noord-Brabant Heb je de paradropping op de Ginkelse hei van afgelopen weekend weekend gemist? Kom dan het laatste weekend van oktober naar Den Bosch. Daar springen parachutisten uit een vliegtuig boven het uitgaansplein de Parade.

Parachutisten van de Koninklijke Luchtmacht springen op 27 oktober uit het vliegtuig boven de Parade in Den Bosch. Dit doen ze als eerbetoon aan Henri Bakker. Hij was de eerste Nederlander die een militaire vlucht boven Nederland maakte. Bakker vloog 21 minuten boven Den Bosch vanaf het eerste militaire vliegveld De Pettelaar. Hoe laat de militairen de paradropping doen, is nog niet bekend.

Groesbeek

De paradropping in Groesbeek werd afgelopen weekend afgelast vanwege de harde wind. Zaterdag raakten bij de luchtlandingen boven de Ginkelse Heide bij Ede al een kleine tien parachutisten lichtgewond.

Bakker vloog 21 minuten boven Den Bosch
Bezoek ook het vernieuwde Airborne Museum. De redactie van DagjeWeg.NL nam een kijkje in de wereld van militairen. Lees: Nieuw Airborne Museum: leuk of niet?

Laatst gewijzigd: 2011-10-26 10:20:00 · Gepubliceerd: 21 september 2011 - 355