Bezoek het beste vliegveld van Europa

Schiphol wint award voor beste vliegveld van Europa 2011

Panoramaterras Schiphol Nieuws door

archief oud artikel 3 oktober 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Schiphol is een leuk dagje uit. Dat was al bekend, maar wordt nog eens onderstreept met Schiphol's nieuwste award. Vliegveld Schiphol wint voor de 22e keer de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2011'. Het beste vliegveld van Europa is genomineerd door Britse zakenreizigers die letten op het comfort van de luchthaven om er te verblijven en er te werken.

Amsterdam Airport Schiphol is het beste vliegveld van Europa op het gebied van comfort en werken. Alle reden dus om de Nederlandse poort tot de wereld eens een dagje te bezoeken.

Spot de nieuwste vliegtuigen

De grootste vliegende bakbeesten bewonder je het beste vanaf het Panoramaterras van Schiphol. Hier staat ook het vliegtuig de Fokker 100, het grootste vliegtuig van Nederlands bekendste vliegtuigbouwer Fokker. Deze is vrij toegankelijk voor bezoekers van het vliegveld. Neem een kijkje in de cockpit, luister naar meldingen van de verkeerstoren of neem een kijkje in het bagageruim. De kinderen laten hun hersenen kraken bij het oplossen van moeilijke raadsels en weetjes over de wereld van de vliegtuigen.

Ga lekker shoppen

Vliegvelden staan er bekend om. De grote overdekte winkelcentra van de duurste merken ter wereld, maar voor een beter prijsje. Ook Schiphol heeft een flink aantal winkels onder haar dak waar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat alle nationaliteiten aan het winkelen zijn. Koop de laatste mode, een grote bos bloemen voor een geliefde of maak een knipbeurt bij een professionele kapsalon.

Ga de lucht in

Altijd al zelf een vliegtuig willen besturen of toch erg last van hoogtevrees? Stop dan even bij de Flight Simulator op Schiphol-Oost. Volg een heuse vliegles onder begeleiding van professionele instructeurs en ga met een 2-motorige propeller zogenaamd de lucht in. Het visuele systeem maakt de beleving erg realistisch. Ready for take off?

Ontdek nog veel meer leuke activiteiten in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-10-03 12:15:41 · Gepubliceerd: 3 oktober 2011 - 878