Ontspan in Nederlands groenste stadspark

Olympisch Stadion Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Park in Amsterdam wint Groene Stad Award

6 oktober 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Het Park Schinkeleilanden in Amsterdam mag trots zijn op zichzelf. Dit relatief jonge natuurpark won gisteren de Groene Stad Award en liet daarbij vele andere projecten in Nederland achter zich. Tijd om er eens een kijkje te nemen en te ontdekken wat dit park zo bijzonder maakt.

Het park combineert klassieke schoonheid met een moderne groenbeleving

De Groene Stad Award let op vernieuwende natuurprojecten die een positieve bijdrage leveren aan een stad. Park Schinkeleilanden ligt vlak achter het Olympisch Stadion in Amsterdam. Omdat het Stadion een opknapbeurt kreeg, werden ook de achterliggende eilandjes opnieuw ingedeeld. Het resultaat is Park Schinkeleilanden dat uit vier eilanden bestaat. Zij hebben elk een eigen thema, namelijk een tennis-, voetbal-, park- en natuureiland.

Vernieuwend klassiek park

De jury die de winnaar gisteravond bekendmaakte, schrijft dat het Amsterdamse park de schoonheid van een klassiek park combineert met de natuurbeleving van moderne stadsecologie. De vele steigers, bruggetjes en vlonders maken van de losse eilandjes een bijzonder geheel. Ook staat het park in contact met het Vondelpark en het Amsterdamse Bos.

Ontdek meer leuke activiteiten in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-10-06 08:14:39 · Gepubliceerd: 2011-10-06 07:52:23 - 196