Deze zomer de tuin in

Op deze site staan de adresgegevens van de Tuin Klein Knoevenoord. |  
Redactioneel door

19 mei 2005 Brummen Nu het voorjaar in volle gang is, is het weer tijd om van de vele mooie tuinen in Nederland te genieten. Elke komende maand, te beginnen bij het weekend van 28 mei, is De Landschapstuin Klein Knoevenoord in Brummen te bezichtigen. De tuin is 15.000 m2 groot, ligt in het buitengebied van Brummen en wordt omringd door het landgoed het Leusveld. Er zijn diverse borders met harmonieuze kleurencombinaties en contrasterende bladvormen, twee vijvers, een grote paddenpoel en een bosgedeelte.

De sfeer is afwisselend: soms romantisch en intiem, dan weer grandioos en voornaam. Geen tuinkamers, maar één sfeervol ontwerp, dat goed past in het omliggende landschap met bijzondere zichtassen en doorkijkjes. Door de verrassende combinatie van diverse elementen kunnen tuinbezitters ideeën opdoen voor hun eigen tuin. De tuin kenmerkt zich door vloeiende lijnen, uitgebalanceerde beplanting en rust. De vele zitmogelijkheden langs de route door de tuin, de schriftelijke rondwandeling die de bezoeker ontvangt bij binnenkomst, de vijvers, terrassen en het omringende landschap zorgen voor een bijzonder uitstapje.

Openingstijden

Tijdens de volgende weekenden zijn de tuinen geopend: 28 mei en 29 mei, 25 juni en 26 juni (in dit weekend tevens rozenweekend in kasteel Middachten), 16 juli en 17 juli en 6 augustus en 7 augustus Groepen vanaf 10 personen kunnen op andere data en tijden een afspraak maken voor een bezoek. Informeer naar de mogelijkheden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-05-19 13:47:24 - 1941