15 jaar Kunst & Antiek Weekend in Naarden-Vesting

26 januari tot en met 29 januari 2012

Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2011 Cultuur Naarden, Noord-Holland Tijdens de lustrumeditie van het Kunst & Antiek Weekend dat begin volgend jaar van 26 tot en met 29 januari 2012 plaatsvindt in De Grote Kerk in Naarden-Vesting, komen kunstminnaars weer volop aan hun trekken.

Al 15 jaar staat het Kunst & Antiek Weekend Naarden bekend als een echte koop beurs op niveau met een intieme ambiance midden in de karakteristieke vestingstad Naarden. In een ongedwongen sfeer kan de bezoeker genieten van antieke meubelen, zilver, juwelen, porselein, schilderijen, tekeningen en prenten van hoge kwaliteit maar zonder een pretentieus prijsniveau. Tevens een uitgebreid aanbod aan hedendaagse kunst.

Heden en toen

Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs in De Grote Kerk gaan toegankelijke oude en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand. Objecten die door de eeuwen heen hun bestaansrecht hebben bewezen staan centraal naast aansprekende moderne en hedendaagse kunst. Jongere kunstliefhebbers voelen zich vooral aangesproken door kunst van de afgelopen 50 jaar en door kunstenaars uit de eigen regio.

Bijzondere kunstcollecties

Voor deze lustrumeditie heeft het Kunst & Antiek Weekend Naarden naast gerenommeerde antiquairs ook weer meerdere toonaangevende galeries en kunsthandels weten vast te leggen. Zo presenteert Lara Wijsmuller Fine Art een uitgebreide collectie van de portretschilder Urban Larson, die ook wel de Rembrandt van de 21ste eeuw wordt genoemd. Overrompelende schilderkunst, zowel in gebaar als in kleur, van Janos Bittenbinder is te zien bij Galerie des Beaux Arts. Een vast onderdeel op het Kunst & Antiek Weekend Naarden zijn al meerdere jaren de realistische vogels in brons van Jacqueline van der Laan bij Galerie Het Cleyne Huys.

'Samen-1' arrangement

Ter gelegenheid van het Jubileum van het Kunst & Antiek Weekend Naarden is het 'Samen-1' arrangement op de vrijdagavond na 17.00 uur: entree voor twee, plus een glaasje Prosecco en een borrelhapje in de sfeervolle Brasserie midden in de Grote Kerk. Dat alles voor de prijs van 29,50 euro in plaats van 54 euro (voor twee personen).

Kunststad Naarden-Vesting

De prachtig gerestaureerde Grote Kerk, mede bekend door de wereldberoemde opvoeringen van de Matthäus Passion, staat in een oogstrelende omgeving. Een wandeling door het unieke vestingstadje met zijn vele galeries, antiek- en interieurwinkels is dan ook zeker aan te bevelen. Speciaal voor de gelegenheid opent Het Arsenaal (van Jan des Bouvrie) op zondag 29 januari zijn deuren.

Speciale Kunst & Antiek Weekend Arrangementen

Exclusief voor bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend zijn er diverse arrangementen samengesteld, zoals het 'Antiekweekend Compleet' arrangement of het speciaal voor de vrijdagavond 'Samen 1' arrangement. Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer de uiterst populaire lunch- en dinerarrangementen bij de bekende cuisinier Paul Fagel in zijn sfeervolle Restaurant Het Arsenaal.

Het Kunst & Antiek Weekend

Donderdag 26 januari tot en met zondag 29 januari 2012, van 11:00 uur tot 18:00 uur, vrijdag 27 januari van 11:00 uur tot 21:30 uur.
Locatie: Grote Kerk, Marktstraat 13, 1411 CX Naarden-Vesting
Entree: 12,- euro per persoon, online via www.kunstenantiekweekend.nl, 15,- euro per persoon aan de deur.
Parkeren: gratis in en rond de Vesting, met een gratis shuttleservice verzorgd door Volvo Buitenweg.

Laatst gewijzigd: 2011-10-21 13:22:12 · Gepubliceerd: 13 oktober 2011 - 476

Dit past bij '15 jaar Kunst & Antiek Weekend in Naarden-Vesting'