1

Bekijk de nieuwste films op het CineKid Festival!

Cinekid-festival viert 25ste verjaardag

Westergasfabriek Nieuws door

archief oud artikel 17 oktober 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Tijdens de druilerige herfstdagen is het heerlijk om je met een deken, een flinke kop thee en een stapel DVD's op te krullen voor de televisie. Maar je kunt natuurlijk ook van films genieten terwijl je erop uit bent! Bijvoorbeeld op het CineKid Festival.

Het jaarlijkse filmfestival voor kinderen viert dit jaar haar 25ste verjaardag en die feestelijkheid ging niet ongemerkt voorbij. Niemand minder dan prins Willem-Alexander en prinses Máxima openden het evenement. Voorafgaand aan deze opening ging de jeugdfilm Patatje Oorlog in première.

Niemand minder dan prins Willem-Alexander en prinses Máxima openden het festiva

Tijdens het CineKid Festival kunnen kinderen in de leeftijd van vier tot en met veertien jaar genieten van zowel oude als nieuwe kinderfilms en -series. Ook kunnen ze op avontuur in het mediaLab, workshops volgen of kennis maken met de makers van de vertoonde films.

Het CineKid Festival vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam en duurt tot 21 oktober. Verder is er in dertig andere nederlandse steden een lokale variant op het filmfestival.

Laatst gewijzigd: 2011-10-21 15:23:01 · Gepubliceerd: 17 oktober 2011 - 282