1

Kunstliefhebbers opgelet!

Nationale Kunstweek gaat van start

Nieuws door

archief oud artikel 4 november 2011 Cultuur Kunstliefhebbers kunnen de komende week hun hart ophalen. Vandaag klinkt namelijk het startschot van de Nationale Kunstweek. Tot en met dertien november staan beeldende kunst en hun kunstenaars in de schijnwerpers op verschillende locaties in Nederland.

Kunst kriebelt de geest. Dat is het thema van de zevende editie van de Nationale Kunstweek. Van vijf tot en met zeven december openen diverse kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten hun deuren om beeldende kunst onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt door middel van allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen. Leuk extraatje: bezoekt u tijdens de kunstweek twee deelnemende kunstinstellingen, dan ontvangt u het Jaarboek Kunstenaars 2012 cadeau. Ook wordt de Kunstenaar van het jaar bekend gemaakt tijdens de kunstweek. Naast de eretitel mag deze kunstenaar onvangt deze kunstenaar een geldprijs van 10.000 euro.

Wie wat en waar

Benieuwd waar er bij u in de buurt extra aandacht wordt besteed aan beeldende kunst? Zie het overzicht op de website van de Nationale Kunstweek.

Bezoek eens een kunstgalerie !

Laatst gewijzigd: 2011-11-07 15:08:16 · Gepubliceerd: 4 november 2011 - 129

Dit past bij 'Kunstliefhebbers opgelet!'