Word onderdeel van een schilderij

Dagje weg in Venlo |  
Nieuws door

Stijn Peters nodigt iedereen uit onderdeel te worden van zijn schilderij

10 november 2011 Cultuur Venlo, Limburg Schilderkunst waarbij het bezoekend publiek de hoofdrol speelt, komt maar zelden voor. Bij kunstenaar Stijn Peters staat juist deze formule centraal. Vanaf vandaag staat hij in Museum van Bommel van Dam in Venlo met weer een bijzonder idee genaamd 'Kom je in mijn schilderij?', zodat zijn bezoekers uiteindelijk degene zijn die bekeken worden.

Museum van Bommel van Dam in Venlo bestaat veertig jaar en vieren dat met een reeks tentoonstellingen onder de naam Met andere ogen. Elke week werkt een andere kunstenaar live in het museum aan een project. Deze week is de eer aan kunstenaar Stijn Peters die altijd naar manieren zoekt om het publiek bij zijn werk te betrekken.

Bijzondere interactie

Zo heeft hij een portret gemaakt van al zijn vrienden op Hyves en maakte hij portretten van bezoekers in het donker door alleen hun gezicht te betasten. Alle schetsen en foto's van bezoekers die Peters deze dagen in Museum van Bommel van Dam maakt, gaan mee terug naar zijn atelier. Daar gebruikt hij ze voor zijn nieuwe schilderijen en werken op papier. Via een blog kunnen de bezoekers het werkproces blijven volgen ook na de tentoonstelling. Stijn Peters staat nog t/m 13 november in het museum.

Ontdek meer leuke uitstapjes in Venlo.

Laatst gewijzigd: 2011-11-10 08:27:46 · Gepubliceerd: 2011-11-10 08:13:03 - 224