Daar gaat ze...

Orka Morgan vertrekt vandaag naar Tenerife

Dolfinarium Harderwijk Nieuws door

archief oud artikel 29 november 2011 Cultuur Harderwijk, Gelderland Vandaag is het dan eindelijk zover. Na maanden van gesteggel tussen Dolfinarium Harderwijk en de Orka Coalitie, vliegt orka Morgan vandaag naar haar nieuwe thuis op Tenerife.

Het is vandaag een spannende dag voor orka Morgan. Vandaag verlaat ze Dolfinarium Harderwijk en vliegt ze naar haar nieuwe thuis: Loro Parque op Tenerife. Vanochtend is ze al uit haar bassin gehesen. Tijdens haar verblijf in Harderwijk is ze van vierhonderd kilo naar veertienhonderd kilo gegaan. Tot nu toe gaat de verhuizing Morgan goed af. "Het dier is alleen wel alert door alle drukte en de felle lampen van de talloze camera's", aldus het Dolfinarium.

Orka Coalitie

Na onderzoek concludeerde het Dolfinarium dat orka Morgan niet terug kan naar de natuur. In Loro Parque, op Tenerife, vond het park een pleeggezin voor Morgan. "De groepssamenstelling en het leefgebied van de orka's op Tenerife sluiten perfect aan bij de behoeften van een jonge orka," verklaarde directeur Marten Foppen. Dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, waren het hier niet mee eens. Volgens hen krijgen orka's in de kleine bassins last van stress en agressiviteit. Er volgden dan ook enkele rechtszaken.

In Harderwijk geldt vandaag een noodverordening om actievoerders die het transport tegen zouden willen houden aan te kunnen pakken. Het is niet bekend of er plannen zijn om de verhuizing van Morgan te saboteren. Eerder zeiden dierenactivisten dat zij dat niet van plan waren, omdat de orka daaronder zou lijden.

"Ze is wel alert door de drukte en de felle lampen"
De redactie van DagjeWeg.NL volgde het nieuws rondom Morgan op de voet. Duik in ons Morgan-archief!

Laatst gewijzigd: 2011-11-29 08:14:47 · Gepubliceerd: 29 november 2011 - 252