Laatste kans!

Uitstapjes sluiten hun deuren

Nieuws door

archief oud artikel 29 november 2011 Cultuur Lelystad, Flevoland De economische crisis hakt er ook in bij verschillende uitstapjes. Expeditie Ecodrome en Luchtvaartpark Aviodrome houden het hoofd niet meer boven water. Helemaal definitief zijn de sluitingen nog niet, maar grijp je kans voordat het wel zo is!

Ecodrome

Het eerste uitstapje waarvoor het doek valt is Expeditie Ecodrome in Zwolle. Vanaf volgend jaar april is het voorbij met dit Zwolse attractiepark. De gemeente stopt met de jaarlijkse subsidie van één miljoen euro. Exploitant Libéma is nog in gesprek met de gemeente over een oplossing. "We kijken samen met de gemeente of we een concept kunnen bedenken waarvoor minder of geen subsidie nodig is", aldus een woordvoerder. Sowieso staat vast dat het park in april voor een half jaar gesloten is.

Helemaal definitief zijn de sluitingen nog niet

Aviodrome

Ook met Luchtvaarpark Aviodrome gaat het niet goed. Maandag is het park door de rechtbank failliet verklaard. Aviodrome kwam onder meer in moeilijkheden door lage bezoekersaantallen. Het themapark kampt al langere tijd met dalende inkomsten uit evenementen en congressen. Schiphol en KLM hielpen het park daarom een handje, maar hebben daar nu geen zin meer in. Tot nu toe blijven de deuren wel open. Volgens de curator zijn er serieuze partijen die het park willen overnemen.

Vind nog veel meer leuke uitstapjes in Zwolle en Lelystad!

Laatst gewijzigd: 2011-11-29 09:22:08 · Gepubliceerd: 29 november 2011 - 405