1

Bezoek het China Light Festival

Kijk naar de adembenemende lichtshow bij Hortus in Haren

Hortus in Haren Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2011 Opmerkelijk Haren, Groningen Ga naar de Hortus in Haren en kijk naar de ontsteking van het China Light Festival in de aangelegde tuinen. Een maand lang hebben ruim veertig Chinese artiesten gewerkt aan de voorbereiding van het lichtfestival en vanavond opent de show voor publiek. Kom ook kijken!

Na een maand hard zwoegen door veertig Chinese artiesten zijn alle kleurrijke objecten voor het China Light Festival eindelijk klaar. De 31 creaties van bewegende beelden, sprookjesfiguren, bloemen en prachtige bouwwerken staan in een groot deel van de tuin van Hortus Haren bij Groningen. De lichtbeeldentuin is erg bijzonder, want de gebruikte techniek wordt slechts beheerst door een paar bedrijven in China. Sommige beelden zijn ruim tien meter hoog en vijftig meter lang. Vanavond is de feestelijke opening van het lichtfestival.

Praktische informatie

Het China Light Festival is van 2 december 2011 t/m 29 januari 2012 elke avond te zien. De lichtjes gaan aan om 17:00 uur en blijven aan tot 22:00 uur. De opening van het lichtfestival is op vrijdag 2 december 2011 en begint om 17:00 uur in de grootste botanische tuin van Nederland, Hortus in Haren.

Ontdek meer leuke uitstapjes in Groningen.

Laatst gewijzigd: 2011-12-02 15:03:32 · Gepubliceerd: 2 december 2011 - 2222

Activiteiten Hortus botanicus Haren

Binnen enkele weken te bezoeken

Hortus Animali


Hortus Animali, 14de beelden expo in de Hortus Botanicus in Haren, Dynamiek van ruimtelijke sculpturen in een natuurlijke omgeving, 25 kunstenaars met meer dan 100 kunstwerken