Tropische vogels in winters Nederland

Vogelparken |  
Redactioneel door

Ontmoet papegaaien, balispreeuwen en kraanvogels in

12 december 2011 Toerisme In de winter kom je niet alleen maar sneeuwuilen en ijsvogels tegen. In de Nederlandse vogelparken zie je de meeste exotische fladderaars. Van knalroze flamingo's en balispreeuwen tot kraanvogels en papegaaien. Haal de tropen naar stormachtig Nederland en bezoek één van deze bijzondere vogelparken.

Op nachtsafari

Alphen aan den Rijn – Het allerbekendste vogelpark is toch wel Avifauna in Alphen aan den Rijn. Waarom is een flamingo roze? En wat is de grootste vogel ter wereld? Bij Vogelpark Avifauna ga je op ontdekkingsreis en ontmoet je de mooiste vogels uit de hele wereld. Voer zelf de honingpapegaaien en kijk bij het voeren van de grappige pinguïns en pelikanen. En ook in de winter is een bezoek aan dit vogelpark zeker de moeite waard. Behalve lekker uitwaaien in het mooi aangelegde park, zijn ook de tropische locaties als de Filipijnse jungle en de Australische Lori Landing geopend. Ook is het spotten van nachtvogels in de nachtsafari een echte aanrader.
Toegangsprijzen: 13,50 euro voor volwassenen en 12,- voor kinderen.

Vlieg naar de tropen!

Kallenkote – Ook in dierenpark Taman Indonesia vliegen allerlei bijzondere en exotische vogels rond. In totaal zijn er wel vijftig verschillende soorten vogels te bewonderen, zoals beo's en balispreeuwen. Erg bijzonder is de kookaburra, de grootste ijsvogel van de wereld. Maar je komt hier ook gewoon fazanten en pauwen tegen. Het park is ontstaana door een verzameling exotische vogels in de achtertuin van de eigenaar. Nu is de verzameling aangevuld met andere bijzondere zoogdieren en mag het zich met recht een dierenpark noemen.


Toegangsprijzen: 7,50 euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Roofvogel op je arm

Texel – Altijd al een roofvogeldemonstratie willen meemaken? Kom dan naar Vogelbush Eureka op Texel. Ervaar de doordringende blik van sneeuwuilen en bewonder de schitterende gestroomlijnde bouw van de slechtvalk. Tijdens een roofvogeldemonstratie krijg je zo'n grote vogel misschien wel op je arm! Ook is er een tropische vogeltuin waar de felle kleuren van de vogels bijna pijn doen aan je ogen. Het grootste deel van de vogels vliegt vrij rond in deze tuin. Ga even lekker zitten in één van de zithoekjes en sta versteld staan van al die prachtige soorten vogels!
Toegangsprijzen: 7,50 euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Rondvliegende insecten

Middelburg – In Utropia Middelburg vliegen veel vogels gewoon los in de vogeltuin van wel 1.000 vierkante meter groot. Wie weet gaat er wel één op je schouder zitten. Ook zijn er volières waar andere prachtige vogelsoorten zijn te bewonderen. Papegaaien, kaketoes, lori's, parkieten en nog veel meer soorten. Geniet op het terras van en hapje en drankje en het prachtige uitzicht op alle vogels. Ook vliegen er wat insecten rond, maar die doen geen vlieg kwaad! Voor kinderen zijn er leuke speurtochten, zo worden ze nog eens echte vogelaars.
Toegangsprijzen: 6,50 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen.

Gruttegrut

Ruinen – In Vogelpark Ruinen zijn allerlei Nederlandse weide- en wadvogels te zien. Zo werkt het park mee aan de bescherming van deze vogels en kan iedereen eens op zijn gemak de Nederlandse fladderaars bewonderen. Onder andere de wulp, grutto, tureluur, kluut, kievit en scholekster vliegen hier rond. Gelukkig zijn er ook nog wat vogels die kleuren brengen van het park, zoals papegaaien, parkieten en kraanvogels. Vogelpark Ruinen mag zich ook met recht een park noemen, want de wandelpaden die zijn aangelegd, lopen direct langs de vogelkooien.
Toegangsprijzen: 5,- euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen.
In de winter is het park alleen op afspraak geopend.

Laatst gewijzigd: 2012-01-05 09:55:29 · Gepubliceerd: 2011-12-12 09:53:21 - 4512