Brabantse sfeer bij Sneeuwattractiepark Skidôme

Sneeuwattractiepark Skidôme |  
Reportage door

Duik in de gezellige wereld van sneeuw en ijs bij Skidôme

11 december 2014 Sport Rucphen, Noord-Brabant Heerlijk door de sneeuw zoeven, een warme chocolademelk drinken aan de voet van de piste en een lekker hapje eten. Voor het echte wintersportgevoel hoef je niet ver te reizen. Het Sneeuwattractiepark Skidôme in Rucphen, brengt het beste van de pistes naar Nederland en doet daar een schepje Brabantse gezelligheid bovenop!

Gezellige wintersport op z'n Brabants

Bij binnenkomst in het grote sneeuwattractiepark begint het wintersporthart al wat harder te kloppen. De houten gevels van de blokhutten bootsen een echt Alpijns bergdorpje na en de lange rijen snowboards, skilatten en snowboots liggen te wachten om de pistes af te glijden. Ook de leuke wintersportkleding in een gezellige shop mag hier niet ontbreken! Een lang raam van 125 meter geeft vanuit de restaurants uitzicht op de pistes van Sneeuwattractiepark Skidôme. Terwijl aan de ene kant van het glas een heerlijke warme drank wordt gedronken, showen snowboarders aan de andere kant de meest indrukwekkende sprongen in het funpark in de overdekte skihal. Het enige wat nu nog door het hoofd jaagt is de vraag: wanneer mag ik de latten onderbinden?!

IJskoude attracties in een vernieuwde sneeuwwereld

Ooit begonnen als de eerste skibaan met echte sneeuw in Nederland, is Sneeuwattractiepark Skidôme inmiddels uitgegroeid tot een compleet winters attractiepark. Skiën en snowboarden op de blauwe en twee rode pistes die het park rijk is, zijn allang niet meer de enige mogelijkheden bij Skidôme. "De Alpen kunnen we niet hierheen halen, maar de sfeer wel", zegt Anton Maas van Sneeuwattractiepark Skidôme. "Daarnaast maak je hier meer ski-meters dan op de gemiddelde piste." En de sfeer hier spreekt boekdelen. Combineer de authentieke Oostenrijkse skidorpen met de Brabantse gezelligheid en er staat je een unieke belevenis te wachten. Ideaal om alvast even warm te draaien voor het winterseizoen of om ook tijdens de zomer de sneeuw op te zoeken! Daarnaast maken de nieuwe attracties het ook een leuk dagje uit voor bezoekers die niet willen skiën. Wat denk je van een potje GlowGolfen, IceKarten of een lekker hapje eten en toekijken hoe anderen zich uitleven op de piste?

Golfen op ijsschotsen in Antarctica

Het eerste wat meteen de aandacht trekt wanneer je Sneeuwattractiepark Skidôme binnenloopt, is de reusachtige ijsbeer die naast de ingang van een fluorescerende ijsgrot staat. Hier begint een wel heel uniek midgetgolfparcours vol proestende zeeleeuwen, opstekende ijsschotsen en een verwarrende 3D-vloer. Het overdekte 18 hole GlowGolf-parcours is helemaal ingericht naar de schoonheid van Antarctica. Ontmoet levensgrote ijsberen, duikende orka's, walvissen en zeehonden en vergeet niet om het lichtgevende golfballetje zo snel mogelijk in de holes te slaan! GlowGolfen is vooral erg in trek als activiteit voor kinderfeestjes. De kinderen trekken een wit shirt aan voor de blacklightlampen en eten na het golfen een bordje patat in het restaurant.

Scheur met karts over bevroren meren

Uniek in Europa is de nieuwe attractie indoor IceKarten. Onder de nieuwe tweede skipiste van Sneeuwattractiepark Skidôme, ligt een bevroren meer vol dennenbomen en een uitgezet raceparcours. Terwijl het sfeerlicht over de ijsvlaktes schittert, worden chauffeurs uitgelokt om hun rijtalent te tonen op de gladgestreken vlakte. Hijs jezelf in een warm pak, zet een helm op en drift in een kart door de spekgladde bochten. Wie bereikt als eerste weer de thuisbasis? Naborrelen en opwarmen kan in de Finse Pitbar met een mooi uitzicht over de kartbaan. De elektrische karts voorkomen dat de ruimte gaat stinken en kunnen een snelheid halen van 85 kilometer per uur. Deze activiteit is ook erg leuk voor vrijgezellenfeestjes of bedrijfsuitjes.

Eten aan de voet van de pistes

Al die winteractiviteiten maken hongerig. Aan de voet van de dubbele piste en het funpark, liggen twee sfeervolle restaurants die uitkijken over de sneeuw. De 125 meter lange ramen lopen vlak langs de sleepliftjes waar skiërs en snowboarders zichzelf naar de top laten slepen, terwijl kinderen op sleetjes naar beneden glijden. Sluit de sportieve dag af met een gezellige gourmetmaaltijd op spider burners of bestel iets van de menukaart. De restaurants zijn de hele dag vrij toegankelijk en bieden ouders de mogelijkheid om van achter het glas hun kinderen op de piste in de gaten te houden. Om ook de echte après-ski te kunnen ervaren, is er een echte Oostenrijkse bierstube gebouwd. Inclusief massief houten bar, grote tonnen als statafels en dartborden. Als hier de muziek aangaat, ben je even helemaal weg uit Nederland en waan je je hoog in de Alpen.

Sneeuwattractiepark Skidôme in Rucphen staat voor 365 dagen SnowFun per jaar! Het overdekte park brengt je naar winterse sferen, ongeacht het weer buiten. Ideaal voor een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega's. Alle benodigde materialen, inclusief warme kleding en handschoenen, zijn beschikbaar in het park. Reserveren voor de activiteiten is sterk aanbevolen.
Foto 1. De Finse Pitbar kijkt uit over het gloednieuwe IceKart-parcours. Foto: Annette van den Berg.
Foto 2. Ook een gezellige wintersportwinkel ontbreekt niet. Foto: Annette van den Berg.
Foto 3. Ga karten op een bevroren meer in het schijnsel van prachtig sfeerlicht. Foto: Annette van den Berg.
Foto 4. Op een van de pistes is een mooi funpark in aanbouw voor echte waaghalzen. Foto: Annette van den Berg.
Foto 5. Een gedeelte van de piste is gereserveerd voor kinderen die met de slee naar beneden willen. Foto: Annette van den Berg.
Foto 6. Vanuit het vernieuwde restaurant kijk je uit over de twee pistes. Foto: Annette van den Berg.
Foto 7. Ga een potje GlowGolfen op de Zuidpool en ontmoet de leukste winterse dieren. Foto: Annette van den Berg.
Foto 8. Het park beschikt over alle benodigde materialen voor een winters dagje uit. Foto: Annette van den Berg.

Laatst gewijzigd: 2017-12-13 15:06:33 · Gepubliceerd: 2011-12-19 15:32:31 - 25841