Dagje uit dit kerstweekend!

Leukste tips en dagjes uit

Kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 22 december 2011 Toerisme Het is bijna zover: het kerstweekend... Maar wat staat er op de planning? Kom lekker spelen eten bij het Land van Jan Klaassen, doe mee aan een potje schaken of ga een dagje naar een winterse dierentuin. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

KinderKerstfestijn

Braamt - Buikje rond gegeten op eerste kerstdag? Kom dan op tweede kerstdag naar het Land van Jan Klaassen. Hier is het de hele dag één groot feest, speciaal voor kinderen. Er is een poppentheater, er zijn cadeautjes, de Kerstman komt langs en ook heeft Katrijn heerlijk eten gemaakt. Iets waar alle kinderen hun vingers bij aflikken! En natuurlijk zijn ook alle attracties in het park geopend. Ga lekker apenkooien of maak een ritje in de Jan Klaassen Express. Reserveren is verplicht en kan via: info@janklaassen.nl.
26 december 2011 van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: € 35,- voor volwassenen, € 25,- voor kinderen en € 20,- voor peuters.

Ridderslag

's-Heerenberg - In Kasteel Huis Bergh worden kinderen tweede kerstdag een echte ridder of hofdame. Die dag leer je alles over de middeleeuwen. Voor jongens was tot ridder geslagen worden het belangrijkste moment in zijn leven. Meisjes die houden van borduren, zingen en dansen werden vroeger een hofame? Maar wat is dat precies? Ook dat leer je in Kasteel Huis Bergh.
26 december en 28 december 2011 en 4 januari 2012 om 13:00 uur en 15:00 uur
Toegangsprijzen: € 5,50 per persoon

Kerstland

Utrecht - Of het nou regent dat het giet, of dat de zon schijnt: een dagje naar Kerstland in Utrecht is altijd een feestje! Van 25 december tot en met 30 december 2011 worden de Veemarkthallen in Utrecht weer omgetoverd tot Nederlands grootste overdekte pretpark: Kerstland Utrecht. Er is een circus met leuke voorstellingen van een uur. Ook is er een kermis met een draaimolen, botsauto's en een spookhuis. En een kidscorner voor de kleintjes; en dat natuurlijk allemaal in de super gezellige kerstsfeer. Ouders genieten van een hapje en een drankje op het terras of lopen een rondje over de braderie.
25 december tot en met 30 december 2011
Toegangsprijzen: € 17,- voor volwassenen en € 15,- voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

Schaakmat

Groningen - De eerste week van de kerstvakantie is Groningen helemaal zwart/wit. Van 21 tot en met 30 december 2011 is het namelijk tijd voor het Schaakfestival. Honderden internationale en nationale schakers verzamelen zich dan voor dit sportieve evenement. Maak een paardensprong en wie weet word je wel de nieuwe Garri Kasparov. Je kunt zelf meedoen, maar je kan natuurlijk ook toekijken hoe deelnemers hun hersens kraken over de beste zet. Wie word de nieuwe meester of grootmeester?
21 december tot en met 30 december 2011
Inschrijfgeld: € 60,- euro.

Winterse dierentuin

Rhenen - Ook Ouwehands Dierenpark is helemaal klaar voor kerst en helemaal gehuld in winterse sferen. Doe de Winterse speurtocht en drink gezellig een kop chocolademelk in het Jungle restaurant. Bespied de witte leeuwen vanuit een spannende uitkijkpost, loop door het unieke Berenbos waar bruine beren en wolven samen leven, en sta neus aan neus met ijsberen. Een paar weken geleden is er zelfs een ijsberentweeling geboren!
Elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, kerstavond en oudjaarsdag is de dierentuin een uurtje eerder dicht. Toegangsprijzen: € 19,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-12-26 10:50:10 · Gepubliceerd: 22 december 2011 - 998